BackBackMenuCloseFermerPlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Auditorij u kamenom krugu

Budite dio stvaranja jedinstvenog prostora za događaje i susrete u prirodi

À propos du projet

Dobro došli u Gea Viva-u!

Pridružite nam se u stvaranju jedinstvenog prostora za događaje i susrete u prirodi – auditorija u kamenom krugu! 

Udruga Gea Viva organizira i domaćin je događajima koji podržavaju ljude da postanu aktivni kreatori u trenutnom procesu tranzicije – glumci na pozornici života. Kroz te aktivnosti istražujemo kako je moguće osobno se transformirati, a time i svijet, kako bismo stvorili kulturu koja nas dovodi u ravnotežu s prirodnim svijetom te nam omogućuje da zajednički ostvarimo pozitivnu budućnost. Napravili smo kameni krug no sada trebamo vašu pomoć da bi izgradili prostor za sjedenje i osvjetljenje - auditorij.

Naša priča

Smještena u Milni na otoku Braču, udruga Gea Viva je u procesu stvaranja prostora inspiracije, susreta i kreativnosti, prostora koji ugošćuje posjetitelje te nudi seminare, tečajeve i manifestacije. Na vlastitom prostoru od 1,4 hektara objedinjuje suvremenu duhovnost i eko edukaciju testirajući nove načine povezivanja materijalnih i suptilnih aspekata stvarnosti. Lokalno stanovništvo i turisti mogu učiti, okušati se i razvijati komunikaciju s bićima prirode, ekološke načine gradnje, zdrav načina života, permakulturu, umjetnost i zanate.

U lipnju 2013. članovi naše međunarodne skupine su izradili kameni krug na temu „Slavlje moći srca“. Dizajnirali smo i isklesali trinaest reljefa (kozmograma) koji otkrivaju kako možemo ostvariti smisleniju kulturu koja omogućuje da čovječanstvo živi u harmoniji te kako možemo živjeti u ravnoteži sa zemljom. Kozmogrami su jedinstveno kreirane forme, za svaki prostor s obzirom na njegovo stanje i potencijale, koje generiraju i prenose iscjeljujuće impulse. Ovaj rad se temelji na drevnoj znanosti i vještini geomantije, zapadnom ekvivalentu Feng Shui-a te djeluje kao akupunktura zemlje. Tako posjetitelji mogu produbiti odnos i povezanost sa zemljom, zajednicom te svojim unutarnjim bićem.

Kameni krug je otvoren i sve više posjetitelja je zainteresirano za posjet i iskustvo u krugu. Do sada smo organizirali vođene ture, meditacije i sezonske svečanosti za turiste kao i za lokalno stanovništvo. Na našoj lokaciji redovito organiziramo radionice a 2014. godine ćemo održati 72-satni tečaj permakulture i radionicu izrade mozaika. Na radionici izrade mozaika ćemo zajedno s našim kolegom iz Slovenije Robertom Liscem napraviti jedinstveni ulaz u auditorij od mozaika.

Željeli bi proširiti spektar našeg djelovanja organizirajući koncerte, performanse i veće manifestacije u ovom čudesnom ambijentu kamenog kruga smještenog u masliniku s pogledom na more. Mediteranska klima je idealna za događaje na otvorenom a ovaj projekt će Milni omogućiti potreban prostor za održavanje manifestacija kroz cijelu godinu.

Pozivamo vas da zajedno ostvarimo auditorij kao radosno slavlje čuvenog bračkog kamena koji utjelovljuje srčanu kvalitetu otoka i transformirajuće moći naših srca! 

Kao zahvalu za vašu donaciju nudimo vam poklone koji u ovo predblagdansko vrijeme mogu biti jedinstven dar za vaše najdraže.

Auditorij u kamenom krugu će pridonjeti:

 • Ostvarenju prostora za događaje koji imaju potencijal transformacije sudionika, turista, posjetitelja i lokalne zajednice; 
 • Pokretanju lokalne ekonomije nudeći aktivnosti koje se mogu održavati i nakon kratkog vrhunca sezone;
 • Promociji tradicije i kulturne baštine otoka Brača;
 • Povezivanju zajednice kroz razne događaje i aktivnosti;
 • Promociji projekta široj zajednici.

A quoi va servir le financement ?

Vaše donacije će s investirati u:

 • Izmjeru zemljišta (400 €) i pripremanje projekta (dizajn i konstrukcija) (200 €); 
 • Konstrukciju prostora za sjedenje te izradu zidanih sjedišta (troškovi za materijal i seminare na kojima će učesnici učiti i steći direktno iskustvo o građenju tradicionalnim otočnim načinom građenja suhozida) (2,950 €);
 • Kupnju i instalaciju solarnih panela za potrebe osvjetljenja i zvuka (2,100 €).

Za potrebe konstrukcije prostora za sjedenje tehnikom suhozida te za postavljanje solarnih panela planiramo organizirati radionice u suradnji s udrugama specijaliziranim za navedene tehnike. Članovi udruga će te vještine i znanje prenijeti sudionicima radionica.

Ako skupimo više sredstva od planiranog uložiti ćemo ih u izradu čelične konstrukcije za zaštitu od sunca i stvaranje vrta od ljekovitog bilja koji planiramo napraviti oko auditorija.

Donirati i odabrati svoj poklon zahvale možete preko linka Participez, Recevez  

Osim putem kreditnih ili debitnih kartica također možete donirati i putem bankovnog transfera
Broj žiro računa: IBAN HR6524840081105921496    (
SWIFT RZBHHR2X) 

Molimo Vas da kao svrhu uplate navedete: Auditorij u kamenom krugu.

Ako želite pomoći, no niste u mogućnosti dati novčanu donaciju, podržite nas:

 • Dijeleći informaciju o našoj kampanji i projektu putem društvenih mreža koristeći ULULE alate! 
 • Ostanite u kontaktu putem našeg mjesečnog biltena;
 • Ili dođite u Hrvatsku, zasučite rukave i gradite auditorij zajedno s nama!

Za više informacija o ljudima koji sudjeluju u ovom projektu posjetite našu web stranicu i/ili našu facebook stranicu.

À propos du porteur de projet

Sabine Engelhardt diplomirana arhitektica i jedna od osnivačica udruge Gea Viva

10 godina iskustva u arhitekturi, regeneraciji urbanih krajolika i pejzažnoj arhitekturi. Sabinin rad je usmjeren na stvaranje građevina u skladu s prirodom: građenih od prirodnih materijala, energetski učinkovitih građevina te građevina koje obogaćuju i nadopunjuju okoliš. Od 2004. do 2008. godine je učila geomantiju od raznih učitelja iz Velike Britanije i Slovenije, između ostalih od Marka Pogačnika i Richarda Creightmoore-a. Radila je na raznim projektima iscjeljenja prostora i različitim akupunkturnim projektima Zemlje, što uključuje privatne, poslovne i javne prostore. Jedna je od osnivačica udruge Gea Viva s kojom trenutno radi na stvaranju centra za eko edukaciju i suvremenu duhovnost na otoku Braču.

Link na Gea Viva tim