BackBackMenuCloseFermerPlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Stap voor Stap voor Hannelore

We zamelen geld in voor elektronische protheses voor Hannelore

À propos du projet

In het VTM-programma Over Winnaars beklom Hannelore samen met Koen Wauters de Machu Picchu in Peru. Dat deed ze op gehuurde elektronische protheses van 90.000 euro. Qmusic, Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal willen nu samen met jou 90.000 euro inzamelen om voor Hannelore eigen elektronische protheses te kopen. Als tegenprestatie zullen alle Q-dj's daarom wandelend radio maken tot er 90.000 euro op de rekening staat.

Bloed, zweet en tranen liet Hannelore Vens (27) in 'Over Winnaars' toen ze met krukken en twee kunstbenen naar Machu Picchu klom. "Ik mocht tien weken speciale prothesen gebruiken, maar ik heb ze moeten teruggeven. Of ken jij iemand die 90.000 euro op overschot heeft?" Haar vraag was retorisch, maar greep Vlaanderen zo fel naar de keel dat Qmusic, Dag Allemaal en Het Laatste Nieuws een inzamelingsactie organiseren.

De presentatoren van Qmusic verlaten op donderdag 7 september om 6u hun studio en gaan wandelend radio maken. "En we blijven wandelen tot we 90.000 euro bijeen hebben", zegt Sam De Bruyn van Qmusic. "Het bedrag dat nodig is opdat Hannelore haar speciale protheses kan behouden." 'Stap voor stap voor Hannelore' heet het opmerkelijke project en het 'doel' van de actie is er razend blij mee. "Ik ben een beetje overweldigd", zegt ze. "Ik had wel wat reactie verwacht na de uitzending, maar dit? Nee, dat had ik nooit durven dromen."

Waarom een crowdfunding?

De crowdfunding komt er nadat duizenden luisteraars en lezers maandagavond reageerden op de eerste aflevering van 'Over Winnaars', het nieuwe VTM-programma van Koen Wauters. Daarin zagen we hoe Hannelore - die drie jaar geleden bij een treinongeval haar twee benen kwijtraakte - met een bijna onmenselijke overgave zichzelf een weg baande naar de ruïnes van Machu Picchu in Peru. Nog tijdens de uitzending kreeg Hannelore lof toegezwaaid vanuit heel Vlaanderen. Toch bleef ook een bitter nasmaakje achter toen bleek dat ze de protheses waarmee ze haar avontuur had volbracht niet mocht houden. In onze krant van gisteren zei ze daar al het volgende over: "Via een leverancier mocht ik tien weken speciale prothesen gebruiken, waarmee ik de trappen op geraakte. De tien mooiste weken uit mijn leven. Nee, wacht: uit de laatste drie jaar. Maar ik heb ze moeten teruggeven. Of ken jij iemand die 90.000 euro op overschot heeft?"

Het was niet eens als een oproep bedoeld, maar toch werd er massaal op gereageerd. "Als 90.000 mensen elk 1 euro storten, hebben we het bedrag al binnen", klonk het.

A quoi va servir le financement ?

Met 90.000 euro kan Hannelore sportprotheses kopen. Hannelore is altijd sportief geweest, maar sinds ze haar beide benen verloor, kan ze niet meer sporten. Sportprotheses worden niet terugbetaald.

"Met mijn huidige protheses struikel ik al over een kiezelsteentje.", zegt Hannelore. 
Sportprotheses zullen haar helpen om het leven eenvoudiger te maken.

Wat gebeurt er als de 90K zijn gehaald? Wat gebeurt er met de overschot en de bedragen die nog aan het binnenkomen zijn? 

Onze ambitie is om het bedrag van 90.000 euro in te zamelen voor Hannelore. Als we er in slagen om meer geld op te halen, dan gaat de overschot naar Project U-Turn. Dat is een organisatie die zich inzet voor mensen met een fysieke beperking.

À propos du porteur de projet

Radiozender Qmusic zet samen met krant Het Laatste Nieuws en weekblad Dag Allemaal deze inzameling op poten.

De deelnemende Q-dj's zijn o.a. Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen, Vincent Vangeel, Jolien Roets, Wim Oosterlinck, Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Vincent Fierens en Marie Monballiu.

Volg de Q-dj's op de voet via www.qmusic.be en www.hln.be.

 

FAQ

Si vous avez encore des questions, n'hésitez pas à contacter le porteur du projet.

Poser une question Signaler ce projet