Attention, notre site pourrait mal s'afficher ou mal fonctionner sur votre navigateur.
Nous vous recommandons de le mettre à jour si vous le pouvez.

Mettre à jour
Je ne peux/veux pas mettre à jour mon navigateur
BackBackMenuCloseFermerPlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp /* ULULE BRAND LOGOS */

Rubarb

Ecologisch verantwoorde totebags met een boodschap

À propos du projet

Fijn dat je onze crowdfunding pagina bezoekt!

Wij zijn Anne-Sophie (11) en Axelle (17), twee zussen die graag tekenen. We dagdromen vaak en dat zie je ook in onze ontwerpen. Daarom is de natuur vaak onze bron van inspiratie. We tekenen over wat we voelen en zien.
Als meisjes krijgen we regelmatig te maken met vooroordelen en worden we in het vakje meisje geplaatst. Dat betekent dat roze onze lievelingskleur moet zijn en we niet mogen vloeken en zeker niet humoristisch zijn. Daar krijgen wij de kriebels van! Bovendien dringen de media ons een ideaalbeeld op en we moeten minstens perfect zijn en liefst nog iets meer dan dat. We werden ook al wel eens uitgelachen om verschillende redenen. De ene keer waren we te dik, dan te dun, dan waren onze kleren niet hip genoeg,… de lijst is lang en de redenen zijn zo gemakkelijk te vinden en tegelijkertijd ook zo dwaas om iemand op af te rekenen.
Onze filosofie is doe maar gewoon en keep it simple. En die boodschap willen we doorgeven met onze tasjes. Onze designs zijn eenvoudig en onbewerkt (dus geen Photoshop voor ons!). En bijgevolg dus verre van 'perfect'.
Dat maakt het productieproces heel eenvoudig: Tekenen > Scannen > Printen > Klaar!

Bovendien werken we met milieuvriendelijke grondstoffen:

  • Tasjes uit gerecycleerd katoen en polyester;
  • Kaartjes geprint op natuurpapier;

  • Kaarthoudertjes gemaakt van gerecycleerd, onbewerkt hout.

  • En extra troef: geprint in België!

Meer over Rubarb 

Dromerig

Het gezin waarin we opgroeien is open-minded en een beetje prettig gestoord. Humor is erg belangrijk voor ons. Iedere avond na het eten blijven we soms nog uren aan tafel zitten om met elkaar te praten en te discussiëren. Als we het onderwerp willen ontwijken of het antwoord niet weten op een vraag, dan zeggen we rabarber 😊 Dat woord was er plots 😊 Rabarber staat voor ons ook voor zelfrelativering en durven dromen, ver weg van oppervlakkigheid. Daarom zitten er vaak dingen uit de natuur in onze tekeningen, met een vleugje romantiek - niet op een kleffe manier! 😉

Milieuvriendelijk

Onze tasjes zijn gemaakt van gerecycleerde materialen. We vinden het vanzelfsprekend dat we de natuur, die ons elke dag inspiratie geeft, goed verzorgen!

Echt

Al onze tekeningen zijn met de hand getekend en onbewerkt. Geen Photoshop dus!
Tekenen > Scannen > Printen > Klaar!
En zo zijn wij zelf ook: gewoon onszelf en daar moet je het mee doen!

De collectie

Tijdens het tekenen laten we ons vooral inspireren door wat we zien en voelen. We lopen vaak te dagdromen en houden van buiten zijn. Daarom komt de natuur regelmatig terug in onze tekeningen. Anne-Sophie is ook veel bezig met handletteren en schetsen.

De beloningen:

✔ Speciaal voor de crowdfunding maakten we een limited edition. ​Hiervan worden er maximaal 50 stuks gemaakt. Dit model is enkel te kiezen bij de beloningen ter waarde van 25€
En als je echt helemaal weg bent van deze tekening, is er het hele pakket: een totebag, pencil case en A6 kaartje met kaarthouder voor 40€.
✔De magic tas kan je aanschaffen voor 20€ per stuk terwijl de winkelprijs 25€ is.
✔ Voor alle andere tasjes geldt één prijs (m.u.v. van het crowdfundingmodel hierboven en de magic tas, respectievelijk 25€ en 20€) Je kan ze aanschaffen voor de prijs van 15€ per stuk terwijl de winkelprijs 20€ zal zijn.
✔ De workshop handletteren incl. een handletterpen, die je mee naar huis mag nemen samen met je favoriete totebag (m.u.v. het crowdfunding model): Anne-Sophie houdt van handletteren en tijdens deze workshop van 2u toont ze enkele basistechnieken en leert ze je ook om zelf een magic-splash te maken! Na afloop van de crowdfunding wordt er een Doodle verstuurd om een concrete datum af te spreken waarop iedereen kan.

 

Hoe werkt het nu precies?

Via deze crowdfunding help je ons om een eerste productie op te starten. Hoe doe je dat?

  1. Kies je beloning hier rechts op de pagina. Je koopt op die manier al iets in voorverkoop en de centjes gaan van je rekening. Als we het doelbedrag van 2000€ niet halen, krijg je het bedrag integraal terug, maar krijg je natuurlijk ook je Rubarb beloning niet.
  2. Deel het met iedereen: hoe meer mensen over het project te weten komen, hoe meer mensen onze tasjes in voorverkoop kunnen bemachtigen!  Dat is belangrijk, want het doelbedrag moet behaald worden binnen de vooropgestelde periode.

  3. Yes, het is gelukt! Het doelbedrag is gehaald. Na afloop van de crowdfunding campagne ontvang je van ons een mailtje om de keuze van je tasje te bevestigen en de verzending te regelen. Deze zal plaatsvinden binnen zes weken na de afsluiting van de campagne.

 

 

À quoi va servir le financement ?

Het doel is om 2000€ te verzamelen. Dit hebben we nodig voor onze eerste productie, voornamelijk voor de aankoop en bedrukking van de tasjes.
21% van dit bedrag is BTW en 8% is de commissie voor het crowdfunding platform dat ons ondersteunt en mee zorg draagt voor ons project. Het overige bedrag willen we gebruiken voor de bedrukkingen (42%), totebags en andere textielen (21%) en drukwerk (merklabels, postkaarten en kaarthouders) (8%).

 

À propos du porteur de projet

Twee zussen
Wij zijn twee zussen die graag tekenen en zoals je van zussen kan verwachten, kibbelen we ook wel eens. Maar dat waait meestal weer snel over. Gelukkig vinden we mekaar in het tekenen en hebben we een sterke band.
We horen vaak vooroordelen over hoe we zouden moeten zijn als meisje. Daar beantwoorden we niet altijd aan en dat maakt ons soms onzeker. We voelen ons daar soms ook anders door en we werden ook al wel eens gepest of uitgelachen om hoe we eruit zien of om dingen die we doen of zeggen en die dan op dat moment niet cool of hip zijn.
We vinden het net fijn om niet perfect te zijn - onze ouders hebben ons geleerd dat perfectie heel saai is en onrealistisch. En dat vinden wij een heel fijne gedachte. Onze tekeningen zijn dat ook verre van. En we hopen zo een nieuwe imperfecte trend te kunnen zetten! 😉

Anne-Sophie (11)
Dagdromer en een echte Potterhead (=Harry Potter fan).
Axelle (17)
Dagdromer, romantische ziel en Netflix-lover.

Omdat we minderjarig zijn, kunnen we niet in ons eentje een crowdfunding doen, daarom hebben we de toestemming van onze mama om het via haar account toch mogelijk te maken. En zo hebben we een beetje van haar kunnen afkijken 😊.

IN DE MEDIA

10/10/2019 Internetgazet Beringen

 

 

Share Suivez-nous