BackBackMenuCloseFermerPlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Recreatieruimte voor de 3e graad - Wedstrijd Vlajo

Permanente recreatieve ruimte voor leerlingen van de 3e graad op onze campus

À propos du projet

U ziet het, een kille studieruimte. Dit is waar we tot op heden studie geven, maar deze ruimte komt volgend jaar ter onzer beschikking om te 'schenken' aan onze derde graad.

We gaan deze ruimte helemaal omtoveren tot een gezellige, door de leerlingen gecreëerde ontspanningsruimte.

Bouwwerf
Onze school is reeds enkele jaren een bouwwerf met alle gevolgen van dien. Onze leerlingen hebben lang weinig ruimte gehad om te ontspannen of om zich op het gemak te voelen binnen de muren van de school. Onze derde graad 'mocht' buiten eten tijdens de middagspeeltijd.

Volgend schooljaar is deze zware periode achter de rug en willen we dringend iets terugdoen voor de leerlingen. Er is 1 ruimte die we daarom willen vrij makenenkel en alleen voor de leerlingen. Dit schooljaar houden we hierin studie, maar vanaf volgend jaar willen we hier een ontmoetingscentrum van maken voor leerlingen van de 3e graad.

Ontmoetingscentrum
In het ontmoetingscentrum zouden de leerlingen van de hele campus (dus niet enkel onze Handelsafdeling, maar ook de Humaniora) kunnen verbroederen en ontspannen tijdens de middagpauze. Samen met de leerlingen willen we hieraan bouwen. Zij beslissen, uiteraard, mee hoe de ruimte vorm moet krijgen, maar ze bouwen ook letterlijk mee. Samen met hen gaan enkele handige leerkrachten meubels in elkaar steken om te gebruiken. We denken aan tafels en stoelen, zitzakken, gezelschapsspelen, maar ook aan een bar met toog.

A quoi va servir le financement ?

Wie ons lief is en onze jongeren graag een ruimte geeft waar ze naar hunkeren en die ze verdienen, krijgt hier uiteraard iets voor in return. Donneer jij een zetel, tafel, stoel of zelfs een heuse toog? Dan krijgt dat meubelstuk jouw naam of de naam van je familie (als je samenlegt). 

Het grootste deel van het ingezamelde geld zal gaan naar het meubilair. We willen zoveel mogelijk stoelen, zetels, zitzakken, bijzettafeltjes, partytafeltjes bijeen krijgen. Dit gaan we verwezenlijken door deze zoveel als mogelijk zelf te maken met de leerlingen, maar hier is heel wat materiaal voor nodig. 40% van onze opbrengst zal hiernaartoe gaan.

10% van het budget gaan we spenderen om de ruimte vorm te geven, zo denken we aan doeken om de ruimte op een gezellige manier te verkleinen. Er zal ook her en der een likje verf nodig zijn om de hele zaal te verfraaien.

Daarnaast willen we 30% investeren in spelletjes en dingen die de leerlingen helpen ontspannen. We denken hierbij aan gezelschapsspelen, tafelvoetbal, darts, kaartspelen, schaakspelen,...

De overige 20% zullen dienen om de logistiek te voorzien. Er zullen dranken kunnen gekocht worden, die moeten uiteraard fris staan. We willen ook wat achtergrondmuziek laten spelen, uiteraard hebben we hier ook een geluidsinstallatie voor nodig. 

Hier ziet u een pilootproject in een klas, waar leerlingen van 6BI, in het kader van hun Geïntegreerde proef, elke middag de klas ombouwen tot een kleine ruimte voor enkele klassen van de 3e graad.

À propos du porteur de projet

Wij zijn een team van leerkrachten die werken op de handelsafdeling van de Broederschool. Wie onze school kent, weet dat we een school zijn die zich het welbehagen van de leerlingen erg aantrekt. Ook in dit project willen we heel graag onze leerlingen van de 3e graad iets extra bieden. Dat is enerzijds een aantrekkelijke ruimte waar ze kunnen ontspannen, anderzijds zien we het ook als een dosis extra engagement en verantwoordelijkheid dat we hen bieden. De ruimte komt er namelijk in nauwe samenwerking met onze leerlingen.

Onze leerlingen van het 4e jaar, diegenen die dus volgend jaar de ruimte zullen mogen gebruiken, trekken mee aan de kar. Zij zullen het project mee bekendheid geven en zullen mee nadenken over hoe we alles vorm zullen geven!

We worden ook nog begeleid door leerlingen van 6 Boekhouden-informatica, die in het kader van hun GIP, enkele acties in goede banen zullen leiden. 

Je merkt het, het wordt een project dat door heel veel mensen gedragen wordt, wat het bijzonder fijn maakt om hieraan mee te werken!

Onze leerlingen van het 4e jaar, de toekomstige 3e graad, zullen ons bijstaan om het project bekend te maken bij het grote publiek.

http://www.handel.broeders.be/handel/

https://www.facebook.com/HandelBroeders

https://www.instagram.com/explore/locations/20702723