BackBackMenuCloseFermerPlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Re-Wilding (het boek)

een zoektocht naar een vrouwelijk wereldbeeld

À propos du projet

Re-Wilding is het resultaat van mijn persoonlijke zoektocht naar het Vrouwelijke, naar dat wat ik miste, onder de vorm van een boek.

Het is een samenkomen van inzichten, ervaringen, synchroniciteiten, verlangens, theorieën en praktijken. Met als rode draad "verbinding": verbinding met het zelf in al zijn facetten, met de ander, met het Leven, en in verbinding in de wereld staan. Vanuit een voelen, een pure openheid, kwetsbaarheid en respect, vanuit een weten dat er meer is dan wat we voorgeschoteld krijgen, meer dan ratio, succes en groei.

Re-Wilding staat voor het loslaten van controle, het leven vanuit vertrouwen, in samenwerking met het mysterie van het leven zelf. Re-Wilding staat voor het herstellen van het contact met en het respect voor het fysieke, het natuurlijke, het lichamelijke. Een vrouwelijk aspect van het leven dat nu voor een groot deel aan ons voorbij gaat, en dat dringend aan herwaardering toe is. Het sensuele, het wilde, natuurlijke, het irrationele, het cyclische, het transformatieve, het wijze, zorgende, het creatieve, het intuïtieve, het vloeiende ... ook dat zijn waardevolle aspecten van het bestaan.

Als we als mens en als mensheid ten volle willen leven in harmonie en evenwichtige samenwerking met onze natuur en de natuur van het Leven, dan moeten we deze aspecten dringend gaan integreren in ons bestaan. Ontdek ze mee met mij en Re-Wild !

Heel concreet telt het boek een 200-tal pagina's vol inspiratie voor een bewust verwilderd maar harmonieus leven, geschreven vanuit een open en kwetsbaar hart, geïllustreerd met persoonlijke ervaringen. Ik ben geen specialist in de persoonlijke ontwikkeling of coaching of wat dan ook, maar wel een nieuwsgierige vrouw met zin in evolutie, zin in zijn, zin in een zinvol en vervullend leven. Een eenvoudig leven, al lijkt dat soms zo moeilijk. Ik hoop jullie via mijn eigen worstelingen en omzwervingen te inspireren tot het luisteren naar de hartslag van je eigen wilde natuur.

Het schrijfproces is achter de rug, het manuscript heeft enkele kritische lezers overleefd, en is nu klaar om naar een redacteur te gaan, en drukklaar gemaakt te worden. Enter crowdfunding... rechtstreekse steun van de lezer, en eeuwige dank van mij !

A quoi va servir le financement ?

Met de funding via dit platform kan ik het boek zelf uitgeven. De funding dient dus als pre-financiering voor de realisatie van het project. Het is de laatste stap voor de effectieve druk.

Ook de illustratrice kan dan verloond worden.

Ondertussen breng ik de theorie verder in de praktijk, de eerstvolgende realisaties en initiatieven kan je volgen via de kalender op de site !  https://www.re-wilding.net/home

budgetering :  redactie & nalezen : 1000€

                       printing : 2700€

                       illustratie : 400€

                       commisie Ulule : 400€

Wanneer dit doel-budget bereikt is, dan kunnen we nog een 1000€ verder gaan zodat het boek ook in het Engels kan vertaald worden voor onze buitenlandse vrienden !

À propos du porteur de projet

Ex-model, styliste, freelance producer, mede-oprichtster van DeVolleGrond en BlijeBijen, en nu dus Re-wilding activiste...

http://www.devollegrond.be/

http://www.blijebijen.be/

Ik voelde me lang in wezen alleen, los van de wereld en de maatschappij. Niet echt verbonden met wat er rondom mij gebeurde. Als een vreemdeling, of een figurant in de droom van een ander. Wel voelde ik de aanwezigheid van het grote mysterie, en vroeg ik me als kind geregeld af waarom er iets is, een universum, waarom er niet niets is, maar ook dat niets zou op zich dan iets zijn, zelf al was het gewoon duisternis, dan nog is het iéts. Ik zie mijn kleine ik nog zo voor me, zittend op het toilet in de badkamer, door de velux starend naar de maan. Ik miste de aanwezigheid van de natuurelementen in het dagelijkse leven. Ik miste de aanwezigheid van échte betekenis, veel leek me nep en onnatuurlijk of leeg.

De maatschappij was me vreemd, maar ik zocht er een weg, pastte me aan, ondertussen wegdromend in boeken en documentaires. Die weg leerde me wie ik niét was, en bracht me op die manier uiteindelijk bij wie ik wél was. Van eenzaamheid evolueerde ik naar verbondenheid. Ik ontdekte wat ik miste, en vond dat in “het vrouwelijke”. Dat wat niet of minder gewaardeerd wordt in onze huidige samenleving. Daar zat de pijn die moest geheeld worden. Plots voelde ik me vanuit dat besef verbonden, met alle vrouwen, en met de Aarde, de moeder van alle leven. Want ook haar wezen is dringend aan respect en herwaardering toe. Die link tussen vrouw en natuur is voor mij de essentie, die ik graag mee nieuw leven wil helpen inblazen door mijn traject en inzichten te delen.