Attention, notre site pourrait mal s'afficher ou mal fonctionner sur votre navigateur.
Nous vous recommandons de le mettre à jour si vous le pouvez.

Mettre à jour
Je ne peux/veux pas mettre à jour mon navigateur
BackBackMenuCloseFermerPlusPlusSearchUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB CorporationBcorp

Lou’k up & Be-lief huis

Unieke zorg voor herinneringen (opening 26 januari 2020, Herentals)

À propos du projet

Onze droom "Lou’k up & Be-lief " krijgt een echte bestemming, een huis. Een plaats waar unieke zorg voor herinneringen centraal staat. Dit op een positieve, warme en persoonlijke manier. Door: rouw en verlies coaching, afscheids- en herinneringsvieringen op maat, Inspiratiecafés, opleidingen, workshops en lezingen aan te bieden.

Alles om taboes rond rouw & verlies te doorprikken. Een (t)huis waar iedereen zichzelf kan zijn, taboes bespreekbaar zijn en er ruimte is voor lach en traan.

 

Wat?

Een (t)huis waar rouw en verlies centraal staat. Waar er coaching en begeleiding is, waar herinneringsvieringen en afscheidsvieringen kunnen plaatsvinden. Waar er workshop en opleidingen worden gegeven om mensen "de niet bestaande handvaten " aan te reiken en tools om ermee aan de slag te gaan. Een vaste locatie voor onze inspiratiecafés waar mensen gewoon kunnen langskomen om te luisteren naar verhalen, om ervaringen te delen, om gewoon te mogen zijn met je verdriet. Een plaats waar er ruimte is voor een traan en ook zeker een positieve noot.

Waarom?

Omdat we de taboes willen doorprikken rond rouw en verlies, om het meer bespreekbaar te maken. Omdat iedereen op een bepaald moment in aanraking komt met een rouw of verliessituatie. Een echtscheiding, ziekte, verlies van jezelf, overlijden van iemand die je zo graag ziet,...

Omdat we als eerste in België een (t)huis willen bieden waar er plaats is voor alle aspecten waarmee je kan geconfronteerd worden bij rouw en verlies. De totale aanpak en beleving willen bieden en ondersteunen. Dit alles onder een warm, persoonlijk, uniek en toch ook positief concept.

Doel?

Sinds 2016 bieden we als 1 van de eerste in Belgë unieke zorg voor herinneringen. Vaak en met een heel warm hart voor het overlijden van kinderen. Omdat we dit beiden zelf hebben meegemaakt, weten we wat een wereld van verschil het kan zijn in "het een manier vinden om ermee te leren leven". Juist omdat we de totale ondersteuning kunnen bieden. 

Door een vaste locatie te hebben waar we al onze activiteiten in kunnen onderbrengen zijn we bereikbaar voor veel meer mensen en kunnen we veel meer mensen ondersteunen.

Missie?

Iedereen ruimte geven (lettelijk en figuurlijk) om op zijn/haar unieke manier om te gaan met rouw en verlies.

Iedereen de kans geven om begeleidng en ondersteuning te krijgen.

Positiviteit besmettlijk maken.

Waarvoor dient het bedrag?

We hebben reeds van enkele private ondernemingen/ gulle schenkers steun gekregen zoals opstartkost en huur alsook verf en materiaal om de nodige werken uit te voeren aan ons pand. Waarvoor ontzettend veel dank want zonder jullie hadden we dit niet kunnen vastpakken en ervoor durven gaan.

Wat hebben we nog nodig?

Echte inrichting van de ruimtes: tafels, stoelen, zetels, kleine tafels, tapijt, oven, glazen, beamer, kasten, kapstokken, verlichting, scheidingswanden, scherm, tafellakens,verzorgtafel baby's,  ..

Materiaal voor coachings/lezingen: flipchart, papier, schrijfmateriaal, tv, pc, knutselgerief, therapiemateriaal,...

Materiaal voor afscheidsdiensten/uitvaart: projectiescherm, muziekinstallatie, tv, micro, decoratiemateriaal,bestek, perculator, oven, ...

Uiteraard hebben we zelf al een heleboel verzameld in die jaren en dit zouden we graag nog kunnen opbergen.

dus een volledig ingerichte berging zou super zijn.

DUS...

We gaan vanaf 27 januari 2020 van start met openingsweekend 25 en 26 januari!

Wil je graag deel uitmaken van onze opstart van dit unieke concept?

Dan kan je ons steunen via verschillende opties hiernaast beschreven. Uiteraard zijn er een heleboel fijne beloningen en eeuwige dankbaarheid die je hiervoor in ruil krijgt.

Zonnestraaltjes, 

Kim en Kathleen

en onze gezinnetjes 

 

À quoi va servir le financement ?

Voor de aankleding/inrichting van ons huis:

- tafels, stoelen, zetels, kasten, verlichting, decoratie, inboedel keuken, verf, kapstokken, tapijten, aankleding kinderhoek inrichting, ingemaakte kasten, gordijnen, beamer, micro, kleine bistro tafeltjes, tafellakens, spiegel, ...

 

 

 

 

À propos du porteur de projet

Hallo, wij zijn Kim en Kathleen, positieve dames, beiden een zoontje verloren en nu helemaal klaar om de rouwrevolutie aan te gaan.

Even kort:

Ik ben Kathleen, enthousiaste, positieve vrouw van mijn super man en rots in de branding Koen. Daarnaast trotse mama van een dochter Dot, bijna 2 jaar en een zoontje Lou, voor altijd 11 maanden. Na een verschrikkelijk verkeersongeval verloren we ons zoontje en dit zette heel onze wereld op zijn kop. Om zijn positiviteit en zonnestralen verder te laten leven startte we in 2016 Lou'k up op. Bij ons kan je terecht voor afscheidsvieringen, rouw- en verlies coaching, opleidingen en workshops...


Enkele maanden tot een jaar later kwam Kim bij me langs. Lieve vrouw van Steven en fiere mama van kersvers dochtertje Julle en van zoontje Neel, voor altijd 16 maanden. Overleden in een oneerlijke maar dappere strijd aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. 

Een warm gesprek en duidelijk het gevoel dat we nog iets meer gingen doen, niet direct maar later... en dat gebeurde ook.
Vanuit positiviteit, warme en persoonlijke aanpak met een vleugje humor willen we iedereen de kans, tijd en ruimte geven voor hun verdriet. 

Share Suivez-nous