BackBackMenuCloseFermerPlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Debuutalbum Karibu Orchestra

''Music over the Ruins'

À propos du projet

Op 3 november 2018  wordt ‘Music over the Ruins’ de kosmos in gelanceerd met een beetje hulp van onze vrienden en fans! 

Wie is Karibu Orchestra?

Karibu Orchestra ontstond uit de wereld-scheppende ontmoeting tussen jazz en metal, funk en hip hop. Met ons vijven brengen we hedendaagse fusion-jazz die je op reis neemt doorheen complexe ritmes, bezwerende melodieën, dansbare grooves en dromerige soundscapes. Nu eens teder, dan weer genadeloos, als soundtrack voor je innerlijke reis of een aanstekelijke por in je middenrif: Karibu Orchestra raakt je, onvermijdelijk.


Karibu Orchestra deed de afgelopen 3 jaar al diverse gerenommeerde festivals en podia aan: Jazzenede, RSL- Jazz festival, Jazz in ’t Park (Gent), Zeeland jazz-festival, Muziekclub N9, Charlatan, De Centrale, Geburenfestival, Herbakkersfestival, Kinky star, 27bflat, Cogetama fesitval, Gentse feesten, Bougerbouger-festival, De Engel (Terneuzen), Hertogstaat (Eindhoven)....and many more. 

Wat is Karibu Orchestra van plan?

Karibu Orchestra is van plan om een full-album uit te brengen om U tegen te zeggen! De plaat zal het resultaat zijn van 4 opnamesessies en wordt een verzamelwerk van herwerkte en nieuwe nummers. Wij hebben al een aardig centje bij elkaar gespeeld de afgelopen 3 jaar, maar jammer genoeg nog lang niet genoeg om jullie een kwaliteitsvol album aan te bieden! Met kwaliteitsvol bedoelen we: artwork door 'vrouwvanrinus' om U tegen te zeggen, mastering door 'Jerboa' om U tegen te zeggen, opgenomen en gemixed door Jesse De Roo in Room 13 om U tegen te zeggen en een CD en Vinyl - kwaliteit om, jawel, U tegen te zeggen! Omdat de euro-teller maar blijft oplopen vragen wij jullie hulp in de vorm van een financiële bijdrage die beloond wordt naargelang het geschenkte bedrag!

WE NEED YOU!

 

A quoi va servir le financement ?

Van de €3500 die we willen inzamelen gaat een grote hap naar het mixen van de muziek. Dit komt op €1200.

Voor wie niet bekend is met wat mixing inhoudt; dit is het proces waarin de onderlinge verhoudingen van elk instrument goed worden gezet en er nog de mogelijkheid is om een effectje toe te voegen of weg te laten. Tijdens dit proces krijgen wij mixversies toegestuurd waar we onze commentaren op mogen geven; de drum mag dan bijvoorbeeld wat luider, een effectje op de trompet mag wat minder aanwezig zijn.

De opnamekosten hebben we al achter de rug. Hierna komen we toe aan de mastering die ook weer €650 bedraagt.In dit proces wordt de muziek naar het volgende niveau getild en klinkt het echt al zoals het op cd en plaat zal klinken. 

De artwork laten maken en goed zetten voor de drukker kost ons €250. Ook dit is een heen en weer zenden van voorbeelden van artwork en bevindingen van onze kant. Tegelijkertijd laten wij dan ook de platen en cds drukken.

De platendruk voor 200 stuks 12" komt op €1176. We hebben voor 12" gekozen omdat daar de meeste nummers op kunnen.  

Dan hebben we nog €224 die we kunnen besteden aan het drukken van de cd's wat op zich €650 kost maar waar wij het grootste deel zelf van kunnen bekostigen.

À propos du porteur de projet

Toen de Maldegemse drummer Michiel Foré in 2015 op stage trok bij Stéphane Galland van Aka Moon en Maxime Zampieri (Magic Malik), ging er een nieuwe wereld open. Het waren die ritmische prikkels die de grondslag legden voor een origineel jazz-fusion collectief.

Vrijwel meteen vond hij in zijn broer/gitarist Jeroen Foré en bassist Tom Trancez twee partners in musical crime. Beide muzikanten zijn ex-Crimson Falls leden (snoeiharde metal), met als gevolg een explosieve muzikale cockail met retestrakke grooves! 

Gert Branderhorst, eigenwijs toetsenwonder ontwaakte uit een muzikale slaap en Karibu Orchestra, toen nog naamloos, had zijn solist gevonden en trad voor de eerste keer op als kwartet.

De zoektocht naar een blazer verliep moeizaam, maar het wachten werd beloond! Trompettist Robbe Latré (Eclectiv, Schoon Vertier, ...) kreeg de ruimte om zich als vijfde volwaardig bandlid te ontplooien en KARIBU ORCHESTRA werd de kosmos in gelanceerd. 

Volg ons zeker ook op Facebook!