BackBackMenuCloseFermerPlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Edegem in 't Donker 2017

Cultuurfilms in de openlucht

À propos du projet

Op 5 en 6 augustus organiseert Manufactuur Cultuur  in Edegem een klein, haalbaar en experimenteel filmfestival “Edegem in 't Donker” dat gedurende de zwoele zomeravonden in de buitenlucht plaatsvindt. De inkom is gratis. Wij bieden laagdrempelige cultuurfilms aan die zowel volwassenen als kinderen aanspreken.​ Net zoals in de kleine cinema's die je vroeger her en der in het straatbeeld aantrof zal je ondergedompeld worden in de magische wereld van de film. Onze team vrijwilligers komt rond met popcorn en ijsjes wat die authentieke cinemabeleving nog meer bevordert.

De gemeente Edegem heeft enthousiast een exclusief terrein binnen het Fort V toegezegd met alle noodzakelijke randvoorwaarden van dien.

Alvorens de filmvoorstellingen van start gaan wordt er op deze mooie plek, midden in het groen, een ongedwongen festivalsfeer gecreëerd  met o.a. foodtrucks, bars, decors en gezellige sfeerverlichting.

Cultuur gerelateerde animatie laat bezoekers overdag al een eerste keer proeven van wat wij de komende jaren nog willen aanbieden. Want cultuur is waar het voor ons om draait.

Manufactuur Cultuur is een organisatie die cultuur onder de mensen wil brengen. Wij willen alle mensen vooral laten genieten door cultuur in een breed kader, van professioneel hoog niveau, met een educatieve ondertoon in een ongewone setting aan te bieden.

Op een ludieke en vooral unieke wijze laten we bezoekers, jong en oud, proeven van diverse uitingsvormen van kunst.

Deelnemende kunstenaars en andere cultuurmakers hebben binnen ons concept volledige creatieve vrijheid de bezoekers te verwonderen.

Binnen een termijn van 5 jaar wil Manufactuur Cultuur festivals initiëren en realiseren die gestoeld zijn op verschillende disciplines binnen de kunsten waarbij plaatselijke overheden, organisaties, scholen enzovoort kunnen participeren.

A quoi va servir le financement ?

Het festival vraagt een budget van slechts € 10.000. In alle opzichten haalbaar waarvoor uw diensten echter onontbeerlijk zijn. De financiering gebeurd door middel van sponsoring en deze crowdfunding.

De bijdrage via crowdfunding, namelijk € 5000, zal besteed worden aan het beeldscherm, sfeervolle verlichting, geluid, live begeleiding van de zondagavondfilm door het Eburon Quintet o.l.v. Simon Van Hoecke en de beloningen. Deze worden opgestuurd of persoonlijk gebracht.

De bijdrage via sponsoring, eveneens € 5000, zal besteed worden aan de bar, aankleding, een graffitikunstenaar, de noodzakelijke verzekeringen en de kosten voor auteursrechten.

À propos du porteur de projet

Manufactuur Cultuur heeft inmiddels een geëngageerd team met deskundigheid en talent op elk vakgebied bijeengebracht.

Mijn naam is Bram Van Broeckhoven, geboren en getogen in Edegem, getrouwd met Ines Van der Kuylen en vader van drie kleine kinderen, Norah, Pippa en Dex. Een half jaar geleden heb ik beslist een vaag idee, waarmee ik al geruime tijd rondliep, te ontplooien. Een idee dat ontstaan is vanuit mijn passie voor kunsten en gestoeld is op twee bedenkingen:

  • Ik word binnenkort 40 en bevind me waarschijnlijk ergens in het midden van mijn leven. Wil ik mijn dromen en ambities realiseren, dan  wordt het tijd om iets te ondernemen.
  • De afgelopen jaren  heeft de cultuursector enkele rake klappen gekregen. De overheid is, door omstandigheden, niet langer de belangrijkste "partner in crime" van onze cultuursector. Vooral kleinere spelers hebben het moeilijk en moeten soms omwille van financiële redenen stoppen. Veel creativiteit dreigt zo verloren te gaan. Bijgevolg zal er meer moeten worden gefinancierd d.m.v. particuliere initiatieven en mecenaat. Wij willen die kleine creatieve bolwerken een platform aanbieden.

De bal ging al snel aan het rollen maar na enkele weken bleek dat ik dit onmogelijk alleen kon bolwerken. En dan zijn er vrienden...

Samen hebben we VZW Manufactuur Cultuur opgericht:

  • Ikzelf houd me vooral bezig met het cultuur inhoudelijke aspect en word bijgestaan en geadviseerd door Hennie Lenders, gerenommeerd kunstenaar en curator, en Jeroen Willemse, Master in the Arts en afgestudeerd aan RITCS Brussel.
  • Ines Van der Kuylen staat, vanuit haar jarenlange ervaring als maatschappelijk werker, in voor de financiën en de juridische aspecten.
  • Hans Martens is, als expert bij kunst- en antiekveilingen Jordaens NV en organisator van evenementen voor KSA Boechout, van alle markten thuis.
  • Evan Van den Heuvel en Kristof Hendrickx zijn verantwoordelijk voor planning, logistiek en marketing. Dit eveneens vanuit hun professionele actviteiten als respectievelijk vertegenwoordiger en logistiek manager.

Manufactuur Cultuur is een dynamische, ambitieuze organisatie geworden. Het aantal mensen dat in ons concept gelooft en zich geëngageerd wilt inzetten groeit. Zo kunnen we blijven investeren in cultuur.

Hierbij wil ik jullie graag uitnodigen op deze eerste editie van wat ongetwijfeld een succesverhaal gaat worden.

Het programma van Edegem in 't donker 2017 verschijnt geleidelijk aan op onze website, Facebookpagina en Instagram-account. 

www.manufactuurcultuur.be

Facebook: @manufactuurcultuur

Instagram: manufactuur_cultuur

 

FAQ

Si vous avez encore des questions, n'hésitez pas à contacter le porteur du projet.

Poser une question Signaler ce projet