BackBackMenuCloseFermerPlusPlusSearchUluleUluleUluleChatFacebookInstagramLinkedInTwitterYouTubefacebooktwitterB Corporation

Bakfiets Leuven en Koffiehoek Brugge

Voor de vriendschap, tegen de verspilling van voedsel in de Sint-Michielsbeweging

À propos du projet

De Sint-Michielsbeweging is een nieuwe beweging in de kerk waar jonge mensen centraal staan. Omdat geloof niet enkel bidden en in de kerk zitten is, steken we onze handen uit de mouwen voor wie in nood is. 

Een van de projecten is de bakfietsronde. We halen voedseloverschotten op bij bakkers, supermarkten,... en brengen deze bij gezinnen thuis of naar organisaties voor mensen in nood. Centraal staat hierbij de vriendschap. Door het voedsel persoonlijk naar gezinnen te brengen, ontstaat er een band van vriendschap. We weten op den duur goed wie we waarmee plezier kunnen doen. We praten met hen over het weer, over het voetbal, over de diepere dingen in het leven. Als we dan nog voedsel over hebben, brengen we dit naar organisaties die op hun beurt mensen in nood ondersteunen. Op de hoofdafbeelding kan je zien dat we dit met veel plezier doen in Brugge en ook in Gent. 

Door jullie steun kunnen we nu ook een bakfiets aankopen in Leuven! Met vijf jongeren spreken we ook weer andere jongeren aan om mee te werken. 

In de Sint-Michielsbeweging leven we niet op een eilandje. Nu we boven de 100 % zitten, willen we graag verder sparen voor ons project in Brugge. Daar zijn we destijds met de eerste bakfiets gestart en worden mensen nu ook in onze pop up sociale winkel Potpourri ontvangen. 

Het zou super zijn als we via Hello crowd! de crowd, jullie dus, kunnen aanspreken om SAMEN geld in het laatje te brengen voor de aankoop van zeteltjes voor een koffiehoek in Brugge. 5 euro, 10 euro, 100 euro...? 

Zo ziet het er alvast uit in de koffiehoek in onze sociale winkel Potpourri in Kortrijk, spaar je mee voor Brugge? 

Ter inspiratie: op de opening van onze sociale winkel Potpourri in Kortrijk begin 2018, zei Jeanne Devos: "Deel meer dan je dacht dat je kan missen...".

Dank je wel! 

Simon, Roselien, Marian, Sarah en Annelore, de jongeren van Sint-Michiel Leuven  

A quoi va servir le financement ?

Aankoop elektrische bakfiets: € 1616.56 

Kosten Hello Crowd (6%): € 96.99

Totaal € 1714 

Ook via overschrijving kan je de bakfiets steunen: BE96 0018 1702 3905 van vzw Sint-Michiel Agape met vermelding 'bakfiets Leuven'. Wij voegen het dan toe aan de crowdfunding. 

We sparen verder voor een koffiehoek in de sociale winkel Potpourri in Brugge: 

1 grijze of oranje kuipzetel: € 95.59 (incl BTW) per stuk 

1 salontafel: € 168.19 (incl BTW) per stuk 

Als we 175 % behalen, kunnen we 9 zeteltjes en 2 salontafeltjes aankopen! 

À propos du porteur de projet

De Sint-Michielsbeweging (http://www.sint-michielsbeweging.be) is een nieuwe beweging in de kerk met de focus op jongeren en mensen in nood. We bestaan dit jaar 25 jaar en zijn actief in Kortrijk, Waregem, Izegem, Brugge, Oosterzele, Gent en Leuven.

Vanuit onze evangelische bewogenheid willen we niet alleen 'praten' maar effectief iets doen voor wie in nood is: Onthaalhuis - Sociale winkel Potpourri - Bakfietsronde - Vredesklas 6-12 jaar - Dream 12-18  jaar - Future + 18 jaar - Porta Aperta voor nieuwe erkende oorlogsvluchtelingen. 

Volg ons ook op Facebook.